Teh wis suwe disumurupi minangka salah sijine inuman apik kanggo njaga
kahanane kesehatan, apamaneh menawa teh sing dimaksudake iku teh ijo. Panaliten
anyar saka China ngandhakake yen teh ijo ora mung becik kanggo jantung, nanging
uga apik mungguhing kesehatane utek, yaiku nglandhepake daya pangeling.
Teh ijo bisa dikandhakake minangka teh
paling apik saka sakabehing jinis teh kang ana. Panaliten iki nemokake menawa
senyawa kimia kang kinandhut ing njerone teh ijo saguh njurung tambahe sel-sel
utek saengga bisa ngundhakake daya pangeling-eling lan kemampuwan pembelajaran
visual tumrape wong kang nginum teh iku kanthi ajeg.
“Ana sakehing temon ilmiah kang wis
mbuktekake marang pigunane teh ijo kanggo mbiyantu nyegah penyakit
kardiovaskular, nanging saiki ana bukti anyar menawa kandhutan kimiawine bisa
ana dayane marang mekanisme sel ing njero utek,” kandhane ketua tim peneliti
Profesor Yun Bai saka Third Military Medical University, Chongqing, China.
“Aku kabeh nduwa
senyawa kimia sing ana ing EGCG (Epigallocatechin gallate) iku bisa ningkatake
fungsi kognitif kanthi cara mengaruhi tambahe sel saraf utek utawaneurogenesis ing hippocampus,
perangane utek kang tugase mroses informasi saka memori jangka pendek menyang
memori jangka panjang,” tambahe Bai kaya kang dicuplik saka Daily Mail, mentas
iki.
Kanthi mligi,
panaliti iki nemokake yen EGCG njurung produksi sel pregenitor saraf kang bisa adhaptasi menjero
sakehing jinis sel lumrahe sel punca (stem cell).
“Kanggo nemokake
dudutan (kesimpulan) iki, aku sakanca nganakake pacoban marang rong klompok
tikus sing salah sijine wis diwenehi EGCG. Banjur loro-lorone dilatih suwene
telung ndina kanggo nemokake platform kang katon lan pitung ndina kanggo
nemokake platform sing ndhelik ing njero labirin kang ana ing kandhange,” ujare Prof.
Bai.
Asile, tikus sing
diwenehi EGCG merlokake wektu sethithik kanggo nemokakeplatform kang ndhelik mau. EGCG iki uga
kabukten saguh ningkatake kemampuwan sinau lan daya pangelinge tikus sacara
langsung.
“Temuan iki
mbiyantu aku sakanca bisa mahami potensi EGCG kang kinandhut ing njero teh ijo,
utamane ing rangken nglawan penyakit degeneratif lan merangi ilange daya pangeling sing
diakibatake penyakit utawa kahanan tinamtu,” pungkase. Panaliten iki wis
diumumake ing jurnal Molecular Nutrition & Food Research.
Sawatara iku ing panaliten
laboratorium nuduhake menawa teh ijo kang ditrapake ing sel kanker, ndadekake
rong protelone tumor dadi cilik. Lan Malah bisa ilang.
Iki mergane kerja ekstrak EGCG ing
teh. Efek iki luwih apik dibandhingake karo nginum teh ijo minangka inuman
padinan. Kabar becike, panganggone ekstrak kasebut, ora nuwuhake efek samping
marang sel utawa jaringan sing liyane.
Kaya kang
dicuplik Daily Mail, para ilmuwan iki nyiptakake sawijining sel karo EGCG lan transferrin, banjur ditrapake ing
tumor. Pengujian iki dhewe ditindakake marang rong jinis kanker kulit. Yaiku karsioma epidemoid, sing kerep ditemokake
sisik-sisik ing lumahing kulit. Lan melanoma marang andheng-andheng sing
mekar gedhe.
Ing kekarone
panaliten kasebut, tumor sing ilang ana 40 persen, sawatara ing kasuskarsioma 30 persen lan 20 persen melanoma dadi suda (mungkret) Sipat antikanker
kang diasilake EGCG iki dening para ilmuwan uga lagi dikembangake kanggo
nambani kanker prostat.
Dr Christine Dufes, panaliti saka
University of Strathclyde ngandhakake: “Iki minangka asil kang banget
nyenegake, lan dakajab bisa dadi dalan mungguhe pengobatan kanker anyar kang
luwis ces pleng. Engga tataran ngilangake tumor kanthi tuntas.”
Sadurunge, panaliti ing Case Western
Reserve University lan University of Alabama ing Brimingham nuduhake, ngunjuk
teh ijo bisa nyuda resiko ketaman kenker kulit. Khasiyat iku saya ndayani
menawa anggon kita ngunjuk mau ditambahi peresan jeruk.
Teh ijo saguh
ngawekani radikal
bebas sing mbebayani
banget mungguhing kulit lan bisa ndadekake cepet tuwa, sarta bisa ngawekani
muncule kulit kisut. Teh ijo uga ngandhut antioksidan kang njurung daya tahane
awak. (SP)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar